WIST U DAT…..?

In vergelijking met de rest van ons lichaam worden onze voeten toch wat vaker vergeten. En dat terwijl er zoveel verwacht wordt van onze voeten. Want staat u er wel eens bij stil dat vanaf het moment dat u uit bed stapt uw totale lichaamsgewicht op uw voeten rust? Veel voeten hebben het zwaar te verduren, o.a. door niet goed passende schoenen, staand werk en door hen ervan langs te geven tijdens het sporten.


Goede voetzorg

Goede voetzorg door een professionele pedicure is daarom niet alleen belangrijk voor mensen die klachten aan hun voeten ervaren, maar feitelijk ook een preventieve noodzaak om potentiële voetklachten en andere gezondheidsproblemen te voorkomen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan rugklachten (problemen in de wervelkolom ontstaan vaak door voetproblemen) en gewrichtsklachten als gevolg van overbelasting. Of je man of vrouw bent, jong of oud, wel of niet sport, iedereen is gebaat bij goede voetverzorging.


Pedicure

Pedicures hebben veel verschillende taken, zoals de verzorging van teennagels en voethuid. Belangrijk is dat deze taken zorgvuldig en goed uitgevoerd worden. Normaal gesproken is een bezoek van eens in de 4, 6 of 8 weken voldoende. Afhankelijk van uw voetproblematiek kan de frequentie afwijken. Pedicures hebben ook een adviserende rol. Mensen dragen soms onjuiste schoenen of hebben een afwijkende voetstand. De pedicure kan dan adviseren en hulpmiddelen aanbieden maar ook doorverwijzen naar een andere discipline. Een vakbekwame pedicure geeft uw voeten de aandacht die zij nodig hebben én verdienen!